Takläggare i Nykvarn? Anlita Wesma Villarenovering inför er nästa takläggning

När ditt tak börjar bli till åren, kan du lätt känna av orosmomenten som kommer krypande. Hur ska jag gå tillväga? Ska jag byta material eller behålla det befintliga och framför allt – vilka takfirmor ska jag kontakta för offerter? Ingen fara, vi är seriösa, kunniga och rekommenderade takläggare med många tidigare jobb i Stockholmsområdet och Nykvarn och vi hjälper er gärna med en kostnadsfri rådgivning.

Många frågor uppkommer i samband med ett takbyte och därför gör du rätt i att kontakta en takläggare som arbetar efter orden noggrannhet, handlag och skicklighet. Beroende på vilken typ av tak och material du önskar, bör du också se till att takfirman besitter den kunskap som erfordras för just den typen, samt att de lärt sig av andras misstag för att få till det perfekta slutresultatet av takomläggningen.

Hos Wesma Villarenovering ser vi till detaljerna när vi renoverar tak – helt enkelt för att undvika ledsamma efterverkningar och dyra åtgärder. Vi har stor erfarenhet av alla sorters taktyper och lutningar och ordet slarv förekommer inte i vår vokabulär.

Boka en rådgivning

Takläggare Nykvarn

Takrenovering i Nykvarn

Wesma Villarenovering är en liten takfirma som är lyhörd inför varje enskild kunds specifika behov. Vi arbetar och tar oss an projekt såsom takomläggningar, takrenoveringar och takbyten samt underhållsarbeten i Stockholmstrakten och Nykvarn. Äger du en villa, ett fritidshus eller en fastighet och börjar märka att ditt tak behöver en uppdatering, är du varmt välkommen att kontakta oss för en kostnadsfri offert som leder vidare till ett kostnadsfritt inledningsmöte och besiktning där vi går igenom ditt tak från grunden och bygger upp en förtroendeingivande kommunikation oss emellan. Så långt det går kommer vi att lyssna till dina åsikter och önskemål och försöka fullgöra dem utan hinder. Dock måste du vara beredd på att det krävs bygglov till vissa takbyten samt att lutningen på taket kan försvåra vissa moment om du vill byta material. Detta på grund av att vissa material såsom tegelpannor kräver en viss lutning för att taket ska kunna avvattnas.

Läs mer om oss och våra tjänster på startsidan för Takläggare Stockholm.

Viktig information angående takomläggning

När du anlitar en takfirma är det normalt att du lägger allt ansvar i deras händer och litar helt och fullt till deras kunskap. Det gör du helt rätt i, men det kan samtidigt vara bra att ha koll på vissa faktorer så att du själv är en smula påläst. Vi kommer nedan att lista några dyrköpta misstag som en takläggare alltid måste undvika för att leverera ett hållbart och slitstarkt tak i slutändan.

  • Vikten att inte slarva med undertaket – Undertaket måste läggas på rätt sätt, speciellt om det ska utgöra ett stärkt underlag för yttertaket. I annat fall kan ventileringen få sig en törn och skapa både fuktskador och rötangrepp. Korrekt läggning är framför allt nödvändigt om du har tilläggsisolerat vinden. Ångspärrar och luftspalter kan spela en avgörande roll, beroende på taktyp.
  • Tänk estetiskt och praktiskt – Många husägare har givit sig den på att skaffa en viss typ av material eller färg vid ommålning av tak, men i vissa fall kan det få huset i övrigt att se konstigt ut. För det första måste du kontrollera att du har bygglov för att ändra färg och material på ditt tak, i den mån ditt hus står i ett detaljplanerat område. Takets konstruktion berättar mycket om vilket material som är lämpligt och huset och grannskapets villor ger dig en hint om färgen kommer att bli godkänd. Ett tips är att tala med oberoende fackmän innan arbete påbörjas. På Wesma Villarenovering svarar vi på dessa frågor och lägger fram förslag som passar just ditt hus.
  • Ett takbyte kan kräva nytt avrinningssystem – När du renoverar tak kan det nya taket få en något förändrad dimension och det medför att stuprör och hängrännor m.m. måste justeras. I samband med ett takbyte är det således viktigt att också byta eller anpassa avvattningen.
  • Tänk på försäkringar och garantitider– Takomläggningar är alltid riskfyllda projekt och även om du anlitar en takfirma med gott rykte, bör du alltid kolla garantitider samt att försäkringar täcker om något skulle gå fel. På Wesma Villarenovering erbjuder vi en garantitid på 5 år för att trygga dig beträffande misstag.

Kostnader och priser för att byta tak och lägga om tak

Hos Wesma Villarenovering ser vi alltid till den enskilda kunden och utvärderar varje tak i form av en besiktning. Vi lägger således fram ett pris för varje kund utifrån önskemål och krav. Priset är alltid fullständigt och inga dolda kostnader förekommer. Betalning sker när projektet är slutfört och ditt tak är färdigställt.

Det första steget för dig innebär att du kontaktar oss för en kostnadsfri offert. Vidare bokar vi ett möte där vi upprättar en dialog och går varandra till mötes. Därefter sker en takbesiktning där vi sammanställer alla insatser och beslutar om material, renoveringsmoment och övriga åtgärder samt ett totalpris. Slutligen kavlar vi upp ärmarna och sätter igång för att ge ditt hus ett tåligt, anpassat och smakfullt tak som smälter in fint med resten av bostaden och området.

Gör ett säkert val och anlita oss för din nästa takläggning i Nykvarn.

Boka ett möte